top of page
IMG_6282.JPG
ErikvanTilburg

Erik van Tilburg

Gecertificeerd Ademtherapeut
en Access Bars facilitator

Al sinds zijn jonge jaren, vanaf 1996 werkt Erik graag met mensen. In groepsverband en individueel. Inspirerend, motiverend en waar nodig ook confronterend. Op een heel natuurlijke, vanzelfsprekende manier stond hij zo’n 32 jaar geleden al voor verschillende groepen sporters na het behalen van zijn M.D.G.O. – C.I.O.S. opleiding. Als jeugdige semi prof van Helmond Sport en Roda JC was toen het fysieke voetbalspel zijn ultieme uitlaatklep.

Na het scheuren van zijn kruisbanden koos hij om in het mensenwerk te blijven. Met de opleiding Sociaal Agogisch werk gaf hij het beste van zichzelf aan cliënten in de crisisopvang en diverse arbeidsrehabilitatie-projecten. Na 14 jaar allround begeleiding inclusief een intense management functie zorgt een persoonlijk dieptepunt voor een onvermijdelijke kennismaking met de de adem. Een life-changing experience. De kracht van de adem bleek voor Erik zelf de sleutel tot verandering.  Gericht ademwerk was duidelijk vele malen directer en effectiever dan welk praatmodel tot dan toe.

Vanaf de zomer van 2008 zet Erik met de adem als tool een nieuwe koers in. Hij wordt reisleider in Oeganda en onderzoekt in die periode in alle vrijheid de prachtige natuur en zon, strand en zee van Oost Afrika. Reisbegeleider is dan nog altijd mensenwerk en groepsdynamica, echter wel in alle vrijheid, een prachtige omgeving en zo goed als protocolloos.

Na zijn eerste Vipassana Insight Meditation retraite eind 2008 en het daarna afstuderen als ademcoach besluit Erik om zelfstandig met alle vergaarde kennis, mensen te gaan begeleiden met iets wat daadwerkelijk kan bijdragen en je pad kan vernieuwen.

In 2022 stapt Erik opnieuw in de leraarrol en start hij met het opleiden van enthousiaste ademcoaches. Hij deelt dan 15 jaar ademwerk ervaring met jou.Twee keer per jaar kan jij in blokken van 3 maanden alles leren over hoe je een therapeutische, 1 op 1 ademsessie geeft. Zie Ockelbo Breathwork Institute en ademcoach opleiding.

419603226_7012822225504586_1133489298305201259_n.jpg

 Meld jij je aan voor de Breathpower Ademcoach opleiding in Zweden 2024?

HET KAN IN OCKELBO

bottom of page